NJEGA TRAVNJAKA

Odabir prikladnog uređaja prvi je korak na putu do njegovanog travnjaka. Na odabir utječu mnogi faktori: površina odnosno veličina i oblik travnjaka, željena vrsta pogona te koliko slobodnog vremena namjeravate posvetiti njezi travnjaka.

VIŠE INFORMACIJA

NJEGA ŽIVICE

Učinite vrt svojom privatnom oazom i okružite ga veličanstvenom živicom. Početak proljeća idealno je vrijeme za njegu živice, kako bi čvrsto i ravnomjerno rasla.

VIŠE INFORMACIJA

OSNOVNI BENZINSKI MODEL ZA UREĐIVANJE TRAVNJAKA

FS 38

27,2 cm³ • 0,65 kW / 0,9 KS • 4,2 kg

LAGANI ULAZNI MODEL.
Jednostavno uvođenje rezne najlonske niti u glavu za košnju.

TRAJNO NISKA CIJENA 299,00 KM**

BESTSELLER MODELI SNAŽNIH MOTORNIH KOSA I ČISTAČA

Snažni, pouzdani i opremljeni širokim spektrom alata za košnju, STIHL motorne kose pokositi će sav korov, šiblje i divlje raslinje na velikim površinama, neravninama i teško pristupačnim mjestima.

FS 120

30,8 cm³ • 1,3 kW / 1,8 KS • 6,3 kg

SNAŽNA MOTORNA KOSA.
Savršeno izbalansirana, ova kosa odlikuje se perfektnim omjerom snage i težine za profesionalne poslove košnje

871,00 KM**

FS 250

40,2 cm³ • 1,6 kW / 2,2 KS • 6,3 kg

SNAŽNA MOTORNA KOSA 1,6 KW SNAGE S RUČKOM ZA DVIJE RUKE
Za zahtjevne radove košnje i čišćenja. STIHL Antivibracijski sustav s 1 točkom, STIHL ElastoStart, multifunkcionalna ručka, podešavanje ručke bez alata.

974,00 KM*

FS 350

40,2 cm³ • 1,6 kW / 2,2 KS • 7,3 kg

ZA KOŠNJU U ŽILAVOJ TRAVI I GUSTIŠU
Robustan i snažan motorni čistač za košnju većih zelenih površina.
STIHL Antivibracijski sustav s 4 točke, multifunkcionalna ručka, ručka za dvije ruke.

1.307,00 KM*

*FS 120, 250 I 350 SNIŽENI SU U 2021.

SVI MODELI MOTORNIH KOSA, TRIMERA I ČISTAČA

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

GLAVA ZA KOŠNJU AUTOCUT

Praktična glava s dvostrukom niti za motorne kose

 • Za brzu i učinkovitu košnju
 • Za košnju i čišćenje rubova travnjaka, oko stabala i uz zidove
 • Najlonska nit automatski se namješta pritiskom glave za košnju
 • Raznolik izbor dugotrajnih niti za košnju

NOŽ ZA KOŠNJU BRUSHCUT

 • Trokraki nož za šiblje izrađen od posebnog čelika
 • Idealan za košnju i uklanjanje tvrde, debele trave i za poslova čišćenja
 • Koristiti samo s univerzalnim štitnikom ili štitnikom za košnju od metala

MOTORNO ULJE ZA DVOTAKTNE MOTORE HP

 • Posebno razvijeno za visoke zahtjeve pri radu motornih uređaja
 • Klasa izvedbe JASO-FB, ISO-L-EGB, omjer mješavine 1:50
 • Motorno ulje posebno razvijeno za dvotaktne motore
 • Vrlo dobra sposobnost podmazivanja i sagorijevanja
OTKRIJTE PRIBOR I REZNE ALATE ZA MOTORNE KOSE

BESTESELLER MODELI STIHL KOSILICA ZA NJEGU TRAVNJAKA

RM 248

139 cm³ • 2,1 kW / 2,8 KS • 26,0 kg

BENZINSKA KOSILICA ŠIRINE REZA 46 CM
Za košnju malih do srednje velikih travnatih površina. Ovaj praktični ulazni model kosilice posebno je okretan i jednostavan za korištenje zahvaljujući sklopivoj ručki. Jednostavno centralno podešavanje visine otkosa u 7 razina omogućava košnju trave u rasponu od 25 do 75 mm, iznimno finog i preciznog reza. Velika zapremnina košare od 55 litara omogućava dugotrajan rad bez potrebe za brojnim pauzama za pražnjenje košare za travu.

RM 248 T

139 cm³ • 2,1 kW / 2,8 KS • 28,0 kg

KOMPAKTNA BENZINSKA KOSILICA S POGONOM I JEDNOM BRZINOM
Za košnju srednje velikih travnatih površina. Ovaj praktični ulazni model kosilice s jednom brzinom pogonskog uređaja posebno je okretan i jednostavan za korištenje bez puno napora. Sa sklopivom upravljačkom ručkom za lakše i udobnije manevriranja uređajem. Jednostavno centralno podešavanje visine otkosa u 7 razina omogućava košnju trave u rasponu od 25 do 75 mm, iznimno finog i preciznog reza. Velika zapremnina košare od 55 litara omogućava dugotrajan rad bez potrebe za brojnim pauzama za pražnjenje košare za travu.

RME 235

1,2 kW • 13,0 kg

LAGANA ELEKTRIČNA KOSILICA ZA MALE POVRŠINE
Tiha i okretna električna kosilica idealna je za košnju manjih travnjaka u područjima osjetljivima na buku. Visina reza na ovom uređaju podesiva je u 5 razina, i to vrlo lako i pomoću jedne poluge. Na taj se način postiže vrlo ujednačen učinak košnje, a time i lijep izgled travnjaka. Košara za prikupljanje otkosa opremljena je indikatorom napunjenosti koji će vam na vrijeme dati informacije kada je pravo vrijeme za pražnjenje košare. Sklopiva upravljačka ručka podesiva je prema visini korisnika, a sam uređaj lako je prenosiv pomoću integrirane transportne ručke. Sklapanjem upravljačke ručke postiže se reduciranje dimenzija uređaja, što omogućuje lako transportiranje i skladištenje uz uštedu prostora.

RMA 235

36 V • 14,0 kg 2

LAGANA I SPRETNA AKUMULATORSKA KOSILICA
Za košnju manjih travnjaka. Efikasan i ekonomičan rad zahvaljujući automatskom reguliranju broja okretaja i noževima optimiziranim za protok zraka, visina ručke podesiva u dvije razine, sklopiva za jednostavan transport i skladištenje uređaja. Sklopiva košara za travu zapremnine od 30 litara i prikazom stanja napunjenosti košare. Potrošnja energije kod ovog uređaja iznimno je mala zahvaljujući motoru s direktnim pogonom.

RMA 235 bez akumulatorske baterije i punjača

469,00 KM**

Set RMA 235 s 2xAK 20 i AL 101
984,00 KM**

RMA 448 PV

36 V • 24,0 kg

Snažna akumulatorska kosilica za travu sa širinom reza od 46 cm za travnjake srednje veličine. Centralno podešavanje visine košnje, sklopivi upravljač podesiv po visini, s nožem optimiziranim za duži radni vijek. Električni Vario pogon zadnjih točkova za udoban rad. Maksimalna radna brzina može se podesiti u šest razina pomoću poluge na upravljaču. S dva pretinca za akumulatorsku bateriju za serijski rad s dvije baterije (nakon što se jedna baterija isprazni, rad automatski prelazi na drugu punu baterije). Sklopiva košaru za travu zapremnine od 55 litara i s indikatorom stanja napunjenosti.

RMA 448 PV bez akumulatorske baterije i punjača

1623,00 KM**

OTKRIJTE SVE PREDNOSTI PROZRAČIVANJA TRAVNJAKA

Kako bi trava postala otporna, treba svjež zrak i hranjive tvari. Prozračivanjem travnjaka mekšate tlo i omogućujete bolji protok minerala u tlo. Pri tome olakšavate i protok vode i pospješujete rast travnjaka. Postoje tri tehnike kod procesa prozračivanja: vertikutiranje, četkanje i prozračivanje.Više o ovim postupcima pogledajte ovdje

RLE 240
ELEKTRIČNI PROZRAČIVAČ TRAVNJAKA

230 V • 1,5 kW • 16,0 kg

KOMPAKTNI ELEKTRIČNI PROZRAČIVAČ TRAVNJAKA
Električni prozračivač travnjaka omogućuje rast travnjak bez korijenja korova ili mahovine. Tihi motor bez ispušnih plinova. Pomoću oštrih noževa jedinice za prozračivanje tla dovodimo više kisika, vlage i bitnih mineralnih tvari važnih za optimalan razvoj vašeg zelenog travnjaka. Valjak za četkanje s opružnim zupcima nježno otklanja odumrli biljni materijal i mahovinu, a da je ne zarezuje. Oba alata možete jednostavno zamijeniti u nekoliko koraka. Ovaj prozračivač travnjaka radne širine od 34 cm iznimno je lak za rukovanje i jednostavan za rad. Preklopne upravljačke ručke znatno olakšavaju upravljanje, kao i transport i skladištenje uređaja.

338,00 KM**

VELIKI POSAO, NAPRAVITE JEDNOSTAVNIM.
STIHL VRTNE SJEČKALICE

STIHL vrtne sječkalice štede vam puno vremena i rada. Pomoću STIHL sječkalica sav tvrdi i mekani rezani materijal s drveća, grmlja i drugih biljaka u trenutku možete pretvoriti u kompost.

GHE 250

230 V • 2,2 kW

SNAŽNA ELEKTRIČNA SJEČKALICA SA SISTEMOM NOŽEVA ZA SJECKANJE TVRĐEG MATERIJALA
Ova sječkalica je svestran uređaj za sve koji žele uvesti red u svom vrtu. Ona usitnjava tvrdi i meki, dugi i široki materijal iz vašeg vrta - nož sječkalice usitnjava biljne ostatke kao i drvenasti materijal iz vrta - pouzdano, učinkovito i brzo. I srednje tvrde grane promjera do 30 mm savlada bez problema zahvaljujući posebnoj - sendvič konstrukciji noževa za sjeckanje s MultiCut reznom pločom. Snažan pogon omogućen je zahvaljujući elektromotoru. Kućište i lijevak za punjenje materijalom za sjeckanje izuzetno su laki za rukovanje i sigurni. Zahvaljujući kosom velikom lijevku za punjenje materijala za sjeckanje omogućeno je sjeckanje tj. drobljenje materijala poput lišća, granja i biljnih ostataka. Ovaj uređaj je moguće lako transportirati i skladištiti zahvaljujući mogućnosti kipovanja i pomoću laganih kotača voziti od jedne točke rada do druge.

949,00 KM**
SVI MODELI STIHL VRTNIH SJEČKALICA

HSA 26
STIHL VRTNE AKUMULATORSKE ŠKARE

10,8 V • 0,8 kg

Lagane i kompaktne akumulatorske ručne škare za grmlje s nožem za grmlje za skraćivanje i njegu manjih zimzelenih živicai ukrasnog drveća s malim listovima. Nož za grmlje s optimiziranom STIHL geometrijom noža za optimalan rezultat rezanja. S nožem za travu koji je prikladan i za rezanje rubova travnjaka. Ergonomska upravljačka ručka koja ne klizi, brza i bezalatna izmjena noža, s inidikatorom napunjenosti akumulatorske baterije. Akumulatorska baterija AS 2 odgovara isključivo uređajima iz AS sistema i nije kompatibilna s HSA 25.

Set sadrži:
1 x litij-ionska akumulatorska baterija AS, 28 Wh, 10,8 V
1 x standardni punjač AL 1
1 x nož za grmlje, dužina reza 20 cm, uključujući štitnik noža
1 x nož za travu, širina reza 12 cm, uključujući štitnik noža
1 x transportna torba crna/narančasta s ušicama za montažu na zid

322,00 KM**

HSA 26 bez akumulatorske baterije, punjača i transportne torbe.
S nožem za grmlje i nožem za travu
Dužina reza 20 cm
233,00 KM**
Set HSA 26 s AS 2 i AL 1
Dužina reza 20 cm
322,00 KM**

VIŠE O STIHL AKUMULATORSKIM ŠKARAMA ZA ŽIVICU HSA 26

STIHL BENZINSKE ŠKARE ZA ŽIVICU

HS 45

27,2 cm³ • 0,75 kW / 1,0 KS • od 4,7 kg

Lagani osnovni model model za rezanje i oblikovanje živice i grmlja oko kuće i u vrtu. Posebno dizajnirani noževi pružaju čist i precizan rez. S integriranom zaštitom od presijecanja za siguran rad. Noževi za rezanje živice izrađeni su u tvornici STIHL u švicarskom gradu Wil i odlikuju se "švicarskom preciznošću".

45 cm 499,00 KM** 60 cm 620,00 KM**

HS 82 R, 75 CM

22,7 cm³ • 0,7 kW / 1,0 KS • 5,3 kg

Profesionalne škare za snažno rezanje i oblikovanje živice s dvostrano brušenim nožem u izvedbi povratnog reza, za horizontalne i vertikalne rezove. 2-MIX-Motor, STIHL Antivibracijski sustav, dugotrajan sustav filtriranja zraka, dvostrano brušeni nož u izvedbi povratnog reza, multifunkcionalna ručka s mogućnošću zakretanja, navijena zaštita od presijecanja i štitnik vodilice, tipka za zaustavljanje.

1365,00 KM*

HS 82 T, 75 CM

22,7 cm³ • 0,7 kW / 1,0 KS • 4,9 kg

PROFESIONALNE ŠKARE ZA ŽIVICU S DVOSTRANO BRUŠENIM NOŽEVIMA ZA PRECIZNO OBLIKOVANJE
Profesionalni uređaj velike brzine noževa za savršen rez. Pojednostavljen postupak paljenja za komforno pokretanje uređaja. STIHL Antivibracijski sustav, dugotrajan sustav filtriranja zraka, dvostrano brušeni nož u izvedbi za podrezivanje, multifunkcionalna ručka s mogućnošću zakretanje, navijena zaštita od presijecanja i štitnik vodilice, tipka za zaustavljanje.

1.365,00 KM*
VIŠE O STIHL BENZINSKIM ŠKARAMA ZA ŽIVICU

STIHL AKUMULATORSKE ŠKARE ZA ŽIVICU

HSA 45, 50 CM

18 V • 2,3 kg

LAGANE AKUMULATORSKE ŠKARE S INTEGRIRANOM BATERIJOM
Lagane akumulatorske škare izvrsnog radnog učinka za oblikovanje ukrasnog grmlja i rezanje granja žive ograde na okućnici. Jednostrano brušeni noževi s razmakom zubaca od 24 mm, integrirana zaštita od presijecanja. Opremljena integriranom akumulatorskom baterijom s LED indikatorom napunjenosti.

299,00 KM**

HSA 56, 45 CM

36 V • 2,9 kg

ZA SAVRŠEN REZ
Vrlo lagane akumulatorske škare za živicu s dobrim učinkom rezanja, za podrezivanje grmlja i živice oko kuće. Jednostrano brušeni nož s razmakom zubaca od 30 mm, integrirana zaštita od presijecanja, navijeni štitnik vodilice
HSA 56 bez akumulatorske baterije i punjača

398,00 KM**

Set HSA 56 s AK 10 i AL 101
615,00 KM**
Set HSA 56 s 2 x AK 10 i AL 101
655,00 KM**

VIŠE O STIHL AKUMULATORSKIM ŠKARAMA ZA ŽVICU

ZA NJEGU NOŽEVA ŠKARA ZA ŽIVICU PREPORUČUJEMO

SPREJ ZA ČIŠĆENJE I PODMAZIVANJE REZNE GARNITURE
Sprej s dvostrukom funkcijom za odstranjivanje smole i prljavštine, istovremeno i sredstvo za zaštitu od korozije i podmazivanje. Za rezne garniture škara za živicu i motorne pile. Nasprejajte reznu garnituru nakon svake uporabe. Nakon toga pokrenite na kratko škare za živicu.

500 ML, 17,90 KM**
POSJETITE STIHL OVLAŠTENOG TRGOVCA

**Istaknute cijene su neobvezujuće preporučene maloprodajne cijene u KM, s uključenim PDV-om. Cijene se temelje na cjeniku za 2021. godinu.